קבלו אבחון מדויק של תפקוד הכליות עם בדיקות דם מקצועיות
רופא הפנה אתכם לביצוע בדיקות דם לכליות? אתם עדיין לא צריכים להתחיל לפחד. יש לא מעט מקרים בהם מפנים רופאים את המטופלים שלהם לביצוע בדיקות דם לכליות לא בגלל חשד ממשי אלא רק כדי להיות רגועים, למשל כאשר יש ערכי סוכר גבוהים בדם, כאשר מטופל סובל מיתר לחץ דם או עוד תסמינים מגוונים שממש לא חייבים להעיד על בעיה בכליות אבל עדיף לוודא שזה אכן לא עומד שם. בדיקות דם לכליות מטבע הדברים שולחים אתכם לבצע חיפוש מידע ראשוני בגוגל או במקורות מידע אחרים זמינים, אבל בליל המילים הלטיניות רק מכביד עליכם יותר. בואו נעשה סדר במידע הזה, עם צוות המומחים במעבדה הפרטית שלנו Human Test, מהן בדיקות דם לכליות, מתי מבצעים אותם ומה זה אומר עבורי בעצם.
מי צריך לבצע בדיקות דם לכליות
כאמור, רופאים נוהגים היום להפנות לא מעט מטופלים לביצוע בדיקות דם לכליות, כיוון שהרופאה כיום מסוגלת להקל על מצבים של בעיות בתפקודי כליה כאשר הם בשלב ראשוני וקל יחסית, ולעומת זאת כאשר מגיעים התסמינים הקשים של הפרעות בכליות המצב בדרך כלל כבר חמור יותר ומידרדר במהירות, כך שהרופאים בהחלט ממליצים לבצע בדיקות דם לכליות מפעם לפעם. בקבוצות הסיכון המשמעותיות יש חולי סכרת או הסובלים מיתר לחץ דם, או אוכלוסיות שונות נוספות כמו מקבלי טיפולים כימותרפיים מסוימים ועוד.
מה זה יגיד לכם
בדיקות דם לכליות מבוצעות בדרך כלל על דגימת שתן או על דגימת דם, במקרים רבים ייקחו מכם את שתי הדגימות הללו כדי להגיע לתוצאות אפקטיביות ומושלמות. במילים פשוטות בולי להיכנס למושגים שרק רופאים יודעים לאיית ואתכם הם רק מלחיצים כהוגן, מדובר בבדיקות שמזהות את רמות החלבון אלבומין בשתן או בדם שלכם. במקרה שהבדיקה לא תהיה תקינה- כנראה שיש בעיה בתפקוד הכליות, זה עשוי להיות רק תסמין לדלקת זמנית, אך לפעמים לאותת על מצב כרוני. אם אינכם סובלים מעוד תסמינים, מסתבר שבכל מקרה אתם תוכלו לשלוט במצב באמצעות דיאטה או תרופות פשוטות, המידע הזה חיוני לבריאותכם- תנו לנו לעשות את זה עבורכם כמו שאנחנו יודעים.