תובנות חדשות על בריאותכם עם בדיקת אי סבילות למזון מקצועית
אי סבילות למזון היא הגדרה מקצועית פחות שימושית בשפה הפשוטה והיומיומית שלנו, אבל היא משמשת לכינוי סקאלה רחבה של מצבים ותסמינים שאנחנו מגדירים אותם בשפה הפשוטה שלנו- רגישות למזון. זו יכולה להיות רגישות לבוטנים או לדגים, לחלב או למגוון מוצרים נוספים. חלק גדול מאיתנו סובל בלי לדעת מתוצאות ההשפעה של מוצרים שונים שאנחנו אוכלים, שאינם מתאימים לגופו באופן ספציפי. בדיקת אי סבילות למזון היא בדיקה שלא יפנו אתכם אליה בלי תלונה מאד בולטת, אבל רבים מאיתנו יכולים להיעזר בה אם רק היו יודעים על האופציה הזו. מעבדת Human Test מבצעת בדיקת אי סבילות למזון עבור לקוחות רבים שמעולם לא חשבו קודם לכן שניתן לשפר את איכות חייהם באופן בולט ומשמעותי כל כך, עד לרגע בו קיבלו את התוצאות שלנו.
מה בודקת בדיקת אי סבילות למזון
בדיקת אי סבילות למזון תפקידה לבדוק לאלו מזונות הגוף שלנו אינו מגיב טוב. לגופנו יש מספר דרכים להגיב כאשר אנחנו מכניסים אליו חומר שהוא אינו "אוהב" או שמזיק לו. חלק מן התגובות הללו הם תגובות שתפקידן לדחות את החומר מהגוף, כמו שלשולים, הקאות, ועוד. חלק אחר מן התסמינים אלו תופעות לוואי שהחומרים הללו גורמים לגוף שלנו, או לפעמים "בלאגן" אחר במערכות הגוף שנגרם בגללם. הבעיה העיקרית היא שלמרבה הצער אם לא תהיה לכם תלונה מהותית ממש חריפה הרופא שלכם לא ירמוז לכם על היתכנות של דבר כזה, אבל למעשה אי סבילות למזון יכול לגרום לכם סתם כך לכאבי ראש, כבדות, או תסמין אחר שניתן לפתור בקלות אם רק נזהה את הגורם לו.
איך מבצעים את הבדיקה?
בדיקת אי סבילות למזון מתבצעת במעבדות שונות, אבל בדרך כלל מומלץ לפנות למעבדה פרטית כדי לקבל את מעטפת מלוא הבדיקות הרלוונטיות, במכשור מתקדם ובמהירות גבוהה. מדובר בבדיקת דם פשוטה, דוגמים את הדם ומעבירים למעבדה מיוחדת, שם נבדקים חומרים שונים בדם המסמנים תגובות שליליות של הגוף למאכלים שונים. ניתן לבצע אצלנו בדיקות דם בהיקפים שונים, עד למעלה מ-250 סוגי מאכלים שעלולים להיות מזיקים לגופך. דברו אתינו לעוד מידע וקביעת תור מהיר.